Denne uken lyser Avinor ut en tilbudskonkurranse som omfatter drift av parkeringsområdene på Oslo lufthavn. Verdien av kontrakten estimeres til rundt 2 milliarder NOK. Kontraktsperioden strekker seg fra 1. januar 2022 til 31. desember 2026. Dette forteller Avinor i en pressemelding.

[tds_note]MERK: Denne artikkelen er fra april 2021 og kan inneholde utdatert informasjon.[/tds_note]

Nordens største parkeringsanlegg

Parkeringsanlegget på Oslo lufthavn er Nordens største parkeringsanlegg, med hele 21.000 parkeringsplasser. Det har blant annet et av verdens største ladeanlegg for elbiler, to parkeringshus og tilleggstjenester som bilpleieanlegg og Valet Parking.

Parkeringsanlegget på Oslo lufthavn er Nordens største parkeringsanlegg, med hele 21.000 parkeringsplasser.
Foto: AVINOR

Automatisk skiltgjenkjenning 

Dagens tjenester baserer seg i stor grad på digitale løsninger i form av nettbasert booking og automatisk skiltgjenkjenning (ANPR).

Avinor vil jobbe tett med ny leverandør for å videreutvikle dagens anlegg med fokus på nye miljøvennlige løsninger. Avinor har et mål om å være fossilfrie innen 2030.

Kontrakt gjelder ut 2021

-Vi har vært svært fornøyd med dagens driver, Onepark AS, men deres kontrakt løper ut 31. desember 2021, og vi går nå ut i markedet med en ny anbudskonkurranse, sier konserndirektør for kommersielt område i Avinor, Joachim Lupnaav Johnsen.


Sak nr. 10011