KNA med storaksjon for å avdekke dårlige trafikkskilt

- Hvis du deltar kan du bidra til økt trafikksikkerhet langs veiene du ferdes på. I tillegg kan du vinne gavekort på drivstoff eller lading.

Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) gjennomfører en ny skiltaksjon som tar sikte på å avdekke og dokumentere dårlige skilter langs det norske veinettet. De som blir med på skilt-dugnaden lokkes med gavekort på drivstoff eller lading, forteller bilorganisasjonen i en pressemelding.

Det finnes mengder av ikke bare slitte og misvisende skilt, men også skilt som har blitt påkjørt eller tilgriset på forskjellige måter langs norske veier.

Her er all farge borte på et skilt nummer 314 – høydegrense under en jernbanebru på Fiskumsletta i Øvre Eiker.
Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL

KNA ønsker å rydde opp

Formålet med aksjonen KNA har igangsatt, er å rydde opp i alt dette, og til det trenger de publikums hjelp.

– Informativ og riktig skilting er avgjørende for trygg ferdsel – både for bilister, næringstrafikk og for myke trafikanter, sier generalsekretær i KNA, Børre Skiaker.

– Vi håper flest mulig vil bidra til å gjøre veiene våre tryggere for alle.

Blasse og slitte skilter, misvisende skilter eller skilter som av ulike grunner er uforståelige er interessante for KNA.

Kamuflerte skilt som dette er det trolig mange av langs norske veier. Dreier det seg om f.eks. et parkeringsforbud som er vanskelig å se, er det sure penger å betale hvis flittig bruk av hekksaks kunne spart deg for et parkeringsgebyr.
Foto: KNA

Opplysningsrådet for veitrafikken, Bobilforeningen og Norsk Lastebileierforbund støtter aksjonen.

Hvordan kan du bidra?

Dersom du vet om eller kommer over dårlige skilter langs veien, oppfordrer vi deg til å melde det inn på skiltaksjonen.no. Ved å delta i aksjonen kan du ikke bare bidra til bedre skiltinformasjon for andre trafikanter, men også vinne flotte premier! De beste bidragene premieres med gavekort på drivstoff/hurtiglading og en kopp, avslutter KNA med i sin pressemelding.

Slik går du frem:

Ta bilde med mobiltelefon eller digitalkamera.
Husk å kjøre trygt til siden før du tar bildet. Dette bl.a. fordi også bruken av kameraet på mobiltelefonen kan resultere i et forenklet forelegg på 10 200 kroner hvis du tar bildet «under kjøring».

Det kan være skilt som er falmet, ødelagt, misvisende eller til og med fraværende. Tar du bildet med mobiltelefonen, eller et kamera med GPS-sporing innkoblet, vil det være lett å finne igjen stedet.

Du kan deretter gå inn på siden til Skiltaksjonen – for å legge inn navn, din e-postadresse bildet og angivelse av stedet hvor skiltet eller skiltene står.

Du kan også sende bildet til til 986 09 329 Send SMS eller send bildet på epost til skiltaksjonen@kna.no. Husk å skriv navn, og hvor bildet er tatt.

Alle bilder som sendes inn brukes fritt av KNA, og KNA forbeholder seg retten til å publisere innsendte bilder i sosiale medier, pressemeldinger og på kna.no i saker relatert til skiltaksjonen og markedsføring av denne.

Det fremgår av åndsverkloven § 5 at fotografen har rett til å bli navngitt når et bilde offentliggjøres. Om du ikke ønsker at ditt navn skal bli publisert, bør du derfor opplyse om dette når du sender inn bildet.

Førstepremien har en verdi på 3000 kroner

Førstepremien blant alle som deltar er gavekort på kr 3.000,- til drivstoff eller lading, og underveis i konkurransen vil KNA også dele ut noen kopper.
Foto: KNA

Sak nr. 10123